maanantai 19. kesäkuuta 2017

P..SKANTÄRKEÄ BLOGGAAJA

Long time no see!! Nyt voi todella näin sanoa ja heti kärkeen vilpittömät pahoittelut pitkästä tauosta sekä hieman provokatiivisesta otsikosta :)

Pitkähkö tauko selittyy nyt sillä, että minulle on tiedossa melko isoja muutoksia tulevan syksyn aikana työmaailmassa ja näiden muutosten eteenpäin vieminen on kahmaissut melkoisesti käytettävissä olevaa aikaani. Kiireiltäni en myöskään ole tahtonut ehtiä tehdä mitään sillä tavalla "tähdellistä", että olisin tänne saanut mielenkiintoista antia.

Kesäkuussa on kuitenkin vietetty ihanan Petrusrokin ylioppilasjuhlia Espoossa, käyty rokkailemassa Rammsteinin tahdissa, aloitettu saarekkeen valmistus, tuunattu rottinkituolia ja hurahdettu kaiken keskellä inhokkiväriini siniseen.
Mutta palataanpa tuohon otsikkoon. Tehdessäni taannoin juttua ravintolan upeasta sisustuksesta törmäsin tahtomattani erikoiseen ilmiöön.

Ajoitimme vierailumme kyseiseen ravintolaan niin, että muita asiakkaita olisi normaalia vähemmän. Näin ajattelin, että on mahdollista kuvata häiritsemättä ketään, puhumattakaan että asiakkaat "joutuisivat" kuviin.

Kierrellessäni vaivihkaa kuvailemassa, kuulin kun kaksi nuorehkoa daamia juttelivat keskenään täysin kuuluvaan ääneen ja toinen kysyi, että "mitähän tuo muija täällä kuvailee". Tähän toinen totesi "se on varmaan joku paskantärkeä bloggaaja".

Koska työskentelen asiakaspalvelutehtävissä olen oppinut hillitsemään itseni tällaisissa tilanteissa, vaikka toki on pakko myöntää että hieman nyt vaati kyllä ponnisteluja, joten en reagoinut asiaan mitenkään, vaan jätin asian omaan arvoonsa.

Silti tuo lausahdus jäi mietittymään.

Jotenkin tätä aikaa leimaa sellainen tietynlainen oikeus päästellä suustaan mitä tahansa, missä tahansa, mitään sen pidemmälle ajattelematta. Varsinkin erilaisissa sosiaalisen median kanavissa monet päästelevät sellaisia lausahduksia ilmoille, että suurin osa ei taatusti pystyisi niitä ilmaisemaan livenä suoraan kohteelle. 

Itselläni on ikää ja kokemusta jo sen verran mittarissa, että tuollaiset puolivillaiset heitot eivät enää loukkaa, mutta se miksi asia jäi pohdituttamaan oli se, että tilallani olisi saattanut olla vaikkapa joku nuori ihminen, joka ei osaisi samalla lailla suhtautua asiaan.

Olen itse ollut nyt harrastelija bloggaaja vasta todella lyhyen aikaa, mutta monille bloggaus on täyspäiväinen työ. Täytyy sanoa, että nostan todella hattua niille, jotka ehtivät tekemään päivityksiä päivittäin ja niin, että sisältö ja kuvat eivät siitä kärsi. On nimittäin todella vaativaa puuhaa. Jos jonkin näköistä järjestelyä joutuu yhden postauksen eteen tekemään ja melkoisen määrän ottamaan kuvia. On kuvien muokkausta ja tekstien miettimistä. Eli vaatii paljon kaiken muun elämän keskellä, eli en lähtisi niin herkästi vähättelemään tätäkään tointa.


Eli kiteytettäköön tämä vaikkapa niin, että ennen kuin on kulkenut toisen kengissä, niin kannattaa miettiä aina kaksi kertaa ennen kuin sanoo asioita ääneen. Täysin viattomasti ilmoille heitetty lausahdus voi saada paljon pahaa aikaiseksi, vaikka se ei olisikaan ollut alunperin edes tarkoitus.

Eräs viisas ystäväni joskus sanoi, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin voi olla hiljaa. Todella hyvä neuvo mielestäni <3

-Sarsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti